eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma

Rakétaelhárító rendszerrel védi gépeit a légitársaság

Egy amerikai légitársaság kísérletképpen rakétaelhárító rendszerrel látja el néhány utasszállító repülőgépét áprilistól.

Az American Airlines légitársaság három, Boeing 767-es típusú repülőgépét szereli fel az új, lézeres technológián alapuló berendezéssel, amely terrortámadások ellen nyújthat védelmet - jelentették be az illetékesek.

A rendszert a BAE Systems brit hadiipari konszern fejlesztette ki katonai repülőgépekre. A berendezés utasszállító gépeken történő tesztelésére az amerikai belbiztonsági tárca 29 millió dollárt biztosított.

A társaság szerint a rakétaelhárító rendszert nem fogják utasokat szállító járatokon tesztelni. Az év végéig tartó kísérlet célja, hogy kiderüljön: a berendezés mennyire bírja a repülést, a folyamatos fel- és leszállásokat, illetve az időjárás viszontagságait. A szóban forgó Boeing-gépek New York és San Francisco, illetve Los Angeles között közlekednek.

Az American Airlines alapvetően nem támogatja, hogy utasszállító repülőgépeket rakétaelhárító rendszerrel lássanak el. Ennek ellenére részt vesz a kísérletben, mert szeretné megismerni azokat a technológiákat, amelyek a jövőben piacra kerülhetnek - mondta a légitársaság képviselője. Az utasszállító vállalat és a BAE Systems évek óta dolgoznak együtt a projekten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×