Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erős földrengés rázta meg Görögországot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy erejű földrengés rázta meg Görögországot vasárnap reggel, a földmozgás nagy riadalmat keltett, de a hatóságok nem tudnak sem sérültekről, sem komoly károkról.

Az athéni földtani intézet szerint a Richter-skála szerint 6,5-es erősségű volt a földmozgás. A rengés epicentruma Athéntól 150 kilométerre délnyugatra, a Peloponnészosz félszigeten fekvő Leonídi városánál volt (korábban Szpártihoz (Spárta) közelebb határozták meg a rengés központját). Az ország nagy részében érezték a rengést, amely szokatlanul sokáig tartott.

Geraszimosz Papadopulosz, az athéni intézet kutatója szerint a rengés központja mélyen a föld alatt volt, és az effajta földmozgásoknak meghatározott jellegzetességei vannak. "Úgy látszik, hogy a történtek miatti veszély elmúlt" - fogalmazott a kutató.

A rendőrség közölte, hogy mind ez idáig nem kapott jelentést sérülésekről vagy károkról, nem tud ilyesmiről a földtani intézet sem. Iliász Mánosz, Leonídi polgármester-helyettese is azt mondta, hogy nagyon erős volt ugyan a földrengés, de kapcsolatba léptek a környékbeli településekkel, és egyelőre nem tudnak problémákról. "Pánik volt és kisebb tárgyak estek le a házakban, de nem voltak komoly károk" - mondta. A helyi híradások is arról számoltak be, hogy a földrengés nagy riadalmat keltett, kiugrasztotta az embereket az ágyból.