eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb kitolás a dízelmotoros autók üzemeltetőivel

A levegőszennyeződés csökkentése érdekében több német város központjába kedd óta csak olyan dízelüzemeltetésű gépkocsik hajthatnak be, amelyek különleges katalizátorral rendelkeznek.

Berlin, Köln és Hannover belvárosába kedden már csak olyan autók hajthattak be, amelyeknek technikai felszereltsége megfelelt a környezetvédelmi előírásoknak.

A három nagyváros hadat üzent a légszennyező gépkocsiknak, kiváltképpen a még korszerű légszűrő nélkül készült dízelmotoros járműveknek.

Az intézkedés érvényesítése óta a rendőrök Berlinben, Kölnben és Hannoverben árgus szemekkel figyelik a dízelautók szélvédőjét, ugyanis csak azok hajthatnak be a belvárosba, amelyek szűrővel is rendelkeznek, és erről az ablakra ragasztott zöld hatósági bizonyítvány tanúskodik.

Az intézkedés ellen vétőket egyelőre 25, később ennél jóval több euró bírság megfizetésére kötelezhetik.

A normál vagy szuperbenzin üzemeltetésű kocsikra egyelőre nem vonatkozik a környezetvédelmi szigorítás. Az év folyamán további 20 város akarja követni Berlin, Köln és Hannover példáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×