eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Féktelen fiatalok: minden ötvenedik iskolás lány teherbe esik

Nagy-Britannia egyes részein minden ötvenedik tinédzserlány válik anyává még az iskolásévei alatt - derült ki egy friss felmérésből.

A szigetországban a 13 és 15 év közöttiek közül minden egyes nap 21-en esnek teherbe, és ezek nagyjából 50 százaléka megy abortuszra.

Az egész nyugat-európai régióban Angliában és Wales-ben a legrosszabbak a tinédzserkori terhességi adatok.

Ezekben a tartományokban hatszor annyi várandós tinédzser van, mint például Hollandiában, és négyszer annyi, mint Olaszországban.

A brit kormány egy hónappal ezelőtt arra is rámutatott: valószínűleg nem sikerül teljesíteni azt a vállalást, hogy 2010-ig a felére csökkenjen a fiatalkorú várandós anyák száma.

Sokan bírálják az ország vezetőit, amiért a fogamzásgátló ingyenessé tételével, és a fiatalok szexuális felvilágosításával próbálja elejét venni a problémának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×