eur:
393.63
usd:
368.68
bux:
66019.99
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szlovák hóhelyzet: érdemes a hegyekbe menni

Szlovákiában zavartalan a közlekedés, hiszen a kiadós havazás elkerülte az országot, csupán a hajnali köd okoz gyakran gondokat.

Szlovákiában az elmúlt napokban számottevően nem havazott, csak az ország északi vidékén hullott néhény centiméter hó.

A közúti és a vasúti közlekedés zavartalan, gondot csupán néhány déli járásban a hajnali jegesedés okozott, az utakat azonban folyamatosan sózták, komolyabb baleset sehol sem történt.

A hegyekben továbbra is kitűnőek a hóviszonyok, főleg a hóágyúk által gyártott szórt műhónak köszönhetően. Jelenleg több mint 100 síközpont üzemel, nemcsak a Tátrában, hanem az alacsonyabban fekvő hegyekben is.

A legjobb feltételek a Magas-Tátrában várják a téli sportok szerelmeseit, a Csorba tónál 80 centiméteres a hó vastagsága, a Lomnici nyeregben még ennél is több, 110 centiméter.

Az Alacsony-Tátrában is szinte minden felvonó üzemel, igaz a Chopok északi oldalán csupán 30 centiméteres a hó, a pályák az erős éjszakai fagyok miatt jegesek, tehát nagyon veszélyesek és emiatt az elmúlt napokban több komoly baleset történt.

Nem árt tehát az óvatossság, főleg mivel a hegyimentés tavaly óta már nem térítésmentes, az orvosi ellátásért fizetniük kell a turistáknak. Ez alól csupán a gyerekek jelentenek kivételt, az ő ellátásuk ingyenes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×