eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Biztonságosak a kenyai turisztikai célpontok

A Külügyminisztérium továbbra is azt tanácsolja, hogy a Kenyában tartózkodó magyarok ne hagyják el szálláshelyüket. Szelestey Lajos külügyi szóvivő az InfoRádiónak elmondta: mind a 415 magyar állampolgár biztonságban van, a turisták által látogatott helyeket ugyanis nem érintették a zavargások.

Egyre növekszik a kenyai választások után kialakult zavargások áldozatainak száma, az összecsapások azonban nem a kedvelt üdülőhelyeken, hanem a nagyvárosok nyomornegyedeiben gyakoriak - mondta az InfoRádiónak a külügyi szóvivő.

A turisták által látogatott helyek biztonságosak, az utakon szabadon lehet közlekedni, nem vetődött fel még a szükségállapot bevezetésének lehetősége, a telefonos kommunikációban nincs zavar, komoly aggodalomra egyelőre nincsen ok - közölte Szelestey Lajos.

A Kenyában tartózkodó magyarok biztonságban vannak, ám a Külügyminisztérium továbbra is azt javasolja, hogy ne hagyják el szálláshelyüket - tette hozzá a külügyi szóvivő.

Szelestey Lajos hozzáfűzte: úgy tűnik, nem kell attól tartani, hogy a turisták kedvelt nyaralóhelyeit is elérik a zavargások, így azok, akik Kenyába készülnek, elutazhatnak az afrikai országba.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×