eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Diana hercegnő titokzatos levele: "Károly meg akar öletni"

Előkerült Diana hercegnő egyik állítólagos, saját kezével írott levele, amelyben arról számol be: Károly herceg meg akarja öletni, hogy feleségül vehesse Vilmos és Harry herceg egykori nevelőnőjét.

A levelet, amelyet a tíz éve elhunyt walesi hercegnő a főkomornyikjának, Paul Burrellnek írt, bemutatták azon a tárgyaláson, amely Diana halálának körülményeit vizsgálja. A levél 1993 októberében született, tíz hónappal azután, hogy a hercegnő külön költözött Károlytól.

A hercegnő igen fájdalmas szavakkal kezdi az írását: "egy olyan emberre van szükségem, aki megölel és segít abban, hogy erős maradja, a fejemet pedig ismét felemelhessem".

Diana levele arról is szól, hogy férje egy autóbalesetet tervez, amelyet a hercegnő kocsijában lévő fék meghibásodása okozhat, és amelynek során komoly sérüléseket szerezhet, így a férfi már elvehetné Tiggy Legge-Bourke-öt.

A levelet láthatták azok is, akik szerint Diana a halála előtt egyáltalán nem féltette a biztonságát. Egyikük, Lucia Flecha da Lima, az egykori, Nagy-Britanniába delegált brazil nagykövet felesége, aki Diana talán legjobb barátnője volt, azt állítja: a levél nem valódi.

Mint mondta, a komornyik nagyon hűen tudta utánozni a hercegnő kézírását. Az asszony továbbra is azt állítja: Diana nem érezte azt, hogy nincs biztonságban az élete, különösen azt nem, hogy Anglia jövőbeli uralkodója akarna az életére törni.

A hercegnő, és egykori barátja, Dodi Fayed halálának körülményeit a férfi édesapjának, Mohamed Fayednek a kezdeményezésére vizsgálja az esküdtszék.

A férfi szerint ugyanis a párt a brit titkosszolgálat ölette meg Fülöp herceg utasítására, hogy megakadályozzák a fiatalok házasságát, és így azt is, hogy a királyi család egykori tagjának muszlim gyermeke szülessen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×