eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Meggyilkolta őket a Szomorú nyereg

A szlovákiai hegyekben fokozódik a lavinaveszély. A Tátrában két sportolót temetett be a hó. A Magas- és a Nyugati-Tátrában fokozott lavinaveszély van, ezért elrendelték az ötös nemzetközi skála szerinti harmadfokú vészjelzést.

A Nyugati-Tátrában szombaton másfélméteres hóréteg alatt találták meg annak a két szlovák síalpinistának a holtestét, akiket az előző nap lavina temetett be.

A liptószentmiklósi páros - egy 45 és egy 29 éves férfi - további két síalpinista társaságában még pénteken indult túrára a Szomorú nyereg irányába, ám az erős szélben és a sűrű havazásban ketten még sötétedés előtt visszafordultak. Később ők értesítették a mentőszolgálatot társaik eltűnéséről.

A hegyimentők nagy erőkkel indultak a keresésükre, ám a rossz időjárási és látási viszonyok, illetve a lavinaveszély miatt kénytelenek voltak megszakítani az éjjeli keresést.

Szombaton reggel mindkettőjüket holtan találták meg a másfél méteres hóréteg alatt. A helyszínelést végző orvos szerint egyikük azonnal szörnyethalt, ám a másiknak még volt esélye a túlélésre, de nem tudta magát kiszabadítani a hatalmas hótömeg alól. A mentésben negyven hegyimentő vett részt.

A Magas- és a Nyugati-Tátrában fokozott lavinaveszély van, ezért elrendelték az ötös nemzetközi skála szerinti harmadfokú vészjelzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×