eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk

Elkapták a harminc legveszélyesebb bűnöző egyikét Olaszországban

Nápolyban letartóztatták a maffia egyik vezetőjét, akit Olaszország harminc legveszélyesebb bűnözője között tartanak nyilván.

Az 52 éves Edoardo Continit Nápoly egyik külvárosában vették őrizetbe. A nyomozók szerint ő az egyik leghatalmasabb főnöke a nápolyi maffiának, a Camorrának.

Olaszországban a bűnszervezetek számos "magas rangú" tagját tartóztatták le az elmúlt egy hónapban, azután, hogy horogra akadt Salvatore Lo Piccolo szicíliai maffiavezér, "a főnökök főnöke".

Giuliano Amato belügyminiszter Edoardo Contini elfogása után azt mondta, hogy az őrizetbe vett férfi talán a legveszélyesebb tagja volt a Camorrának. Hozzátette: a rendőrség már egy éve Contini nyomában volt.

Hasonlóan vélekedett Francesco Forgione, az olasz parlament maffiaellenes bizottságának elnöke is, aki a Contini által irányított szervezetet az egyik legveszélyesebb és legerőszakosabb alvilági csoportnak nevezte.

Edoardo Contini 2000 óta volt szökésben. Egyes jelentések szerint néhány éven át Észak-Európában bujkált.

A maffiafőnök bűnlajstromán zsarolás és drogkereskedelem szerepel, valamint az, hogy tagja volt a Camorrát irányító testületnek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×