eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Németországban a katolikusok ragaszkodnak a házassághoz a leginkább

Németországban lassan eltűnőben van a hagyományos család, mert egyre többen élnek élettársi viszonyban, illetve nevelik egyedül gyermekeiket.

A világ vezető ipari államai közül csupán az Egyesült Államokban emelkedik szerényen a népesség. Európában a népszaporulat terén még Franciaország mutatja fel a legjobb adatokat, habár egy átlagos francia családban sem éri el a kettőt a gyermekek száma.

Németország a sereghajtók táborába tartozik, Magyarországot ebben a kategóriában az utolsó harmadba sorolják.

A német statisztikai hivatal most készült felméréséből kitűnik, hogy a hagyományos család helyét egyre inkább átveszi az időszakos kapcsolatra alapuló életközösség.

Kiváltképpen az egykori NDK-ban van eltűnőben a törvényesített család: tíz év leforgása alatt alig több mint másfél millióra zuhant vissza a családok száma.

Kevéssel az ország újraegyesítése után még több mint 2 millió család élt a keleti tartományokban.

Ezzel egy időben kereken 30 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akik egyedül, vagy átmeneti partnerükkel együtt nevelik gyermeküket.

Az egykék száma mind jobban dominál, és a két, vagy ennél több utódot nevelő családok aránya rohamosan csökken.

A kimutatás szerint Berlinben az alternatív családok aránya lassan megközelíti az 50 százalékot, míg a zömében katolikus két dél-német tartományban, Bajorországban és Baden-Württenbergben a hagyományos családok aránya még ma is 80 százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×