eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jön a focirendőrség?

Speciálisan a sportesemények felügyeletére képzett rendőrségi egységek felállítását tartja szükségesnek az unióban az Európai Bizottság bel- és igazságügyi felelőse valamint az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke.

Franco Frattini uniós biztos elmondta, hogy elképzelése szerint kísérleti jelleggel már a jövő nyári osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokság előtt megkezdhetné működését egy-két ilyen csoport, később pedig egy európai sportrendőrséget is felállíthatnának.

Az Európai Bizottság bel- és igazságügyi felelőse hozzátette: már be is terveztek 10 millió eurót erre a célra a jövő évi költségvetésben.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, a javaslat kezdeményezője arról beszélt, hogy olyan rendfenntartó egységekre van szükség, amelyek egyszerre tudnak fellépni az erőszak, a doppinghasználat, a korrupció és az illegális fogadóirodák ellen.

Az elképzelések közé tartozik közös rendőrségi egységek küldése a stadionokba, feketelisták készítése a rendszeres randalírozókról és ezek kitiltása a stadionokból, a szurkolók közös szállítása, valamint a speciális rendőrségi képzés finanszírozása.

Azt is javasolják, hogy a vezető klubok állítsanak fel közös bizottságot a biztonsági témák rendszeres áttekintésére.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×