eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem kellett jó ötlet, mégis nagyot kaszáltak

A Skóciába érkező utasoknak sosem lehetett kétségük afelől, hogy jó helyen szállt le a gépük: a repülőtereken elhelyezett poszterek ugyanis azt hirdették, hogy megérkeztek a "világ legjobb kis országába". A szlogent azóta lecserélték, ez pedig 125 ezer fontjába (45 millió forint) került az adófizetőknek.

A "világ legjobb kis országa" szlogen még Jack McConnell miniszterelnöksége alatt született, májusban azonban ellenfele, Alex Salamond lett a kormányfő, akinek ez nem tetszett.

A Skót Nemzeti Párt felemelkedésével új szlogent kellett találni, inspiráló szavakat, amelyek "felidézik az ország romantikáját, emellett modernitást és a hatékonyság fontosságát hangsúlyozzák".

Így született meg az a szöveg, amelynek kiötlői egy 125 ezer fontos (45 millió forintos) pályázatot nyertek meg.

Az izgalmas, új szlogent kedden hozták nyilvánosságra. S hogy mi az? "Köszöntjük Skóciában". A szöveget a plakátokra a biztonság kedvéért gaelül is kiírták (Fáilte gu Alba).

"Modern" dinoszaurusz, "vibráló" kopasz

Az új molinókat és plakátokat hat skót repülőtéren helyezik majd el. Ezeken a szöveg mellé olyan képek kerülnek, amelyek a szándék szerint a skót életet, a "modern, vibráló és sikeres Skóciát" mutatják be.

Az egyik fotón egy kisfiú bámulja elképedve egy dinoszaurusz csontvázát az egyik glasgow-i múzeumban, egy másikon pedig egy kopasz, esőkabátos férfi sétál Edingburgh-ban. Egy harmadik Inverness városág mutatja madártávlatból.

"Nem adja át a hely szellemét, az érzelmeket. Ha a céljuk az volt, hogy a képekkel érzelmi kötődést alakítsanak ki, akkor nem érték el" - mondta a 2012-es londoni olimpia kampányán dolgozó Wolff Olins kommunikációs ügynökség munkatársa, Anita Califano, és ugyancsak kritizálja az elképzelést Christine Gupta a Gupta Communicationstól.

A skót kultuszminiszter, Linda Fabiani ugyanakkor megvédte a kampányt; szerinte a képek az ország történelmi és modern sikereit hirdetik, azokat, amelyek olyanná alakították az országot, amilyen.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×