eur:
393.31
usd:
367.39
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Háromszor fontosabb a marketing, mint egy megnyomorodott ember

Majdnem egymilliárd forintot (2,6 millió fontot) költ a brit védelmi minisztérium fogadásokra, miközben az iraki fronton megsebesült katonák orvosi kezelésére nincs elegendő pénz.

Az ellenzéki konzervatívok nyomására volt kénytelen elismerni a védelmi minisztérium, mennyit szán 2007-2008-as költségvetéséből fogadásokra és szórakoztatásra. Az erre fordított 2,6 millió font mellett 470.477 fontot (168 millió forintot) költenek "marketingre és reklámra" is - miközben a közvéleményt a sajtó az iraki fronton megsérült, és egy életre nyomorékká vált katonák történeteivel sokkolja.

A megnyomorodott veteránok ugyanis nevetséges összeget kapnak rokkantsági járadékként.

Két hete járta be a brit sajtót Jamie Cooper lövész esete; a 19 éves katonának, akinek a gyomrát szakította fel egy bomba Bászrában, élete végéig 57 ezer fontból (20 millió forintból) kell megélnie.

A 23 éves Ben Parkinsonnak két lába elvesztéséért eredetileg 152.150 fontot (54 millió forintot) ajánlott fel a tárca, pedig a fiatalember az egyik legsúlyosabb háborús sérült: a koponyája, az állkapcsa, a gerince és a könyöke is megsérült.

A "buliköltségeket" a konzervatív árnyékkormány védelmi minisztere, Liam Fox csikarta ki a védelmi minisztériumból, amely azzal védekezett: Nagy-Britannia elkötelezett tagja az Irakban és Afganisztánban harcoló koalíciónak. Ahhoz pedig, hogy megfelelő kapcsolatot tartson a szövetségeseivel, a vendéglátás is hozzátartozik.

Azt azonban megígérték, hogy ahol lehet, csökkentik a fogadások költségeit.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×