Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Háromszor fontosabb a marketing, mint egy megnyomorodott ember

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Majdnem egymilliárd forintot (2,6 millió fontot) költ a brit védelmi minisztérium fogadásokra, miközben az iraki fronton megsebesült katonák orvosi kezelésére nincs elegendő pénz.

Az ellenzéki konzervatívok nyomására volt kénytelen elismerni a védelmi minisztérium, mennyit szán 2007-2008-as költségvetéséből fogadásokra és szórakoztatásra. Az erre fordított 2,6 millió font mellett 470.477 fontot (168 millió forintot) költenek "marketingre és reklámra" is - miközben a közvéleményt a sajtó az iraki fronton megsérült, és egy életre nyomorékká vált katonák történeteivel sokkolja.

A megnyomorodott veteránok ugyanis nevetséges összeget kapnak rokkantsági járadékként.

Két hete járta be a brit sajtót Jamie Cooper lövész esete; a 19 éves katonának, akinek a gyomrát szakította fel egy bomba Bászrában, élete végéig 57 ezer fontból (20 millió forintból) kell megélnie.

A 23 éves Ben Parkinsonnak két lába elvesztéséért eredetileg 152.150 fontot (54 millió forintot) ajánlott fel a tárca, pedig a fiatalember az egyik legsúlyosabb háborús sérült: a koponyája, az állkapcsa, a gerince és a könyöke is megsérült.

A "buliköltségeket" a konzervatív árnyékkormány védelmi minisztere, Liam Fox csikarta ki a védelmi minisztériumból, amely azzal védekezett: Nagy-Britannia elkötelezett tagja az Irakban és Afganisztánban harcoló koalíciónak. Ahhoz pedig, hogy megfelelő kapcsolatot tartson a szövetségeseivel, a vendéglátás is hozzátartozik.

Azt azonban megígérték, hogy ahol lehet, csökkentik a fogadások költségeit.