eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Államfői utasítás: vigyázzon a hadsereg az országra

Utasította a hadsereget pénteken este Emile Lahud libanoni elnök, hogy vigyázzon a biztonságra az országban, amelyben "rendkívüli helyzet alakult ki". Lahud mandátuma éjfélkor lejár, a parlamentnek azonban nem sikerült megválasztani az utódját.

A libanoni parlamentnek az utolsó lehetősége volt, hogy elnököt válasszon, mivel Emile Lahud mandátuma éjfélkor lejár. Államfő híján hatalmi vákuum alakul ki, és sokan attól tartanak, hogy ez újabb erőszakhullámhoz vezet.

Nabih Berri, a parlament elnöke ötödször is elhalasztotta a szavazást, mert a rivális pártok nem tudtak egyezségre jutni. Berri végül egy héttel elhalasztotta a parlamenti szavazást. Vagyis november 30-áig nem lesz Libanonnak új elnöke.

Lahud utasítása félreértésre adott okot, több hírügynökség első hírében az szerepelt, hogy az államfő rendkívüli állapotot hirdetett ki. Erre azonban az alkotmány értelmében nincs módja, csak a kormány jóváhagyásával.

A kabinet azonban "érvénytelennek" minősítette a Szíria-barát államfő utasítását.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×