eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Így csinálnak évi 2880 milliárd forintos forgalmat!

Egy titkos kormányzati tanulmány szerint a nagy-britanniai illegális kábítószer-kereskedelem mértéke elérte az évi 8 milliárd fontot (2880 milliárd forintot), miközben mintegy 70 ezer ember árulja az utcán a drogokat.

Gyakorlatilag a törvényes életben bevált módszereket használva, szabályos vállalkozásokként üzemel a brit kábítószer-importőrök jó része - állítja egy titkos kormányzati tanulmány.

A kábítószer forgalmazás teljes összege 7 milliárdról 8 milliárd fontra (2520-ról 2880 milliárd forintra) nőtt egy év alatt. Csak összehasonlításképp: utóbbi a legnagyobb brit áruházlánc, a Tesco éves nyereségének háromszorosa.

A sokáig titokban tartott, majd kedden nyilvánosságra hozott tanulmány megállapítja: Nagy-Britanniában jelenleg körülbelül 300 nagyobb drogimportőr működik, a "nagykereskedők" száma 3000, míg az utcai árusok létszáma elérheti a 70 ezret.

A jelentés egészen elképesztő profitokról számol be: ezek szerint az országba érkezéstől az eladásig a kokain esetében 15800 százalékos, míg a heroin esetében 16800 százalékos nyereséggel számolhatnak a terjesztők.

A dealerek egyötöde egyedül dolgozik, ám a többiek kis- vagy közepes vállalkozásként működnek. Olyanokról is tudnak, akik fizetett alkalmazottakat alkalmaznak.

A tanulmány példaként hozza fel az egyik (meg nem nevezett) kereskedőt, aki Spanyolországi partnerével hetente 50-60 kilogramm kokaint szállít és terjeszt Nagy-Britanniában. Az ő esetében a nyereség eléri a napi 16390 fontot (5,9 millió forintot).

"Ha szeretnének képet kapni a piacról, menjenek el azokra az utcasarkokra, ahol a heroint árulják. Ha minden sarkon áll egy dealer, akkor biztos, hogy elegendő heroin van a piacon. Ha viszont kevesen vannak, akkor hiány van az anyagból, így meg lehet emelni az árakat" - mondta egy elítélt bűnöző a jelentés készítőinek.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×