eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy kisfiú borzalmas szenvedései

Ausztráliában tovább éleződik a vita annak a kisgyermeknek a halála kapcsán, akit szülei szerint harminc órán át hagytak haldokolni az orvosok a rockhamptoni kórházban.

Ryan Saunders szeptember 26-án halt meg, mindössze két hónappal harmadik születésnapja előtt.

A gyereket szülei az emeraldi kórházba vitték be, ahol az orvosok azt mondták, feltehetően bélcsavarodása van. Pontos diagnózist azért nem tudtak adni, mert a város egyetlen ultrahangos készüléke magánkézben van, és akkor épp elérhetetlen volt.

A gyereket ezért helikopterrel átszállították Rockhamptonba. Ryant felvétele után megvizsgálták, majd a család kapott egy saját szobát. Ami ezután következett, az valamennyi szülő rémálmába illik.

Hét hétig hallgatott

Donna Saunders, a halott kisfiú édesanyja az eset után hét héten át nem állt a nyilvánosság elé, hogy elmesélje Ryan kálváriáját.

A nő most azért döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza, mi történt, mert elfogadhatatlannak tartja a queenslandi kormányzat véleményét gyermeke "állítólagos" fájdalmairól, illetve arról, hogy az orvosok mindent megtettek a kisfiú életének megmentéséért.

Donna Saunders közölte, hogy a rockhamptoni kórházban húsz órán át kellett várniuk arra az ultrahangos vizsgálatra, amelyért Emeraldból helikopter vitte a fiút a városba.

A nő azt mondta, hogy férjével, Terry-vel hasztalan próbálták meg rávenni a kórház személyzetét, hogy végezzék el az ultrahangos vizsgálatot és morfiummal könnyítsenek a kisfiú szenvedésén.

Az anya állítása szerint az érkezésük éjszakáján egyetlen orvos sem kereste fel őket a szobában, annak ellenére, hogy a kisfiú sikoltozott a fájdalomtól. Orvost legközelebb a reggeli viziten láttak.

A gyermek számára az életet jelentő ultrahangos vizsgálatra húsz órát kellett várniuk, délután egy óráig nem találtak szabad gépet, és nem volt radiológus sem, aki megnézhette volna az eredményt.

A felvételt ezután egy magánkórházba küldték analízisre, ahol azt mondták, hogy a várakozás során a gyerek hasában felhalmozódó gáz miatt nem lehet pontos diagnózist felállítani.

A végleges diagnózis este fél tizenegykor Brisbane-ben született meg, ahová Ryant átvitték. A kisgyerek szíve éjszaka negyed egykor megállt.

A helyi kormányzat vizsgálódik

Stephen Robertson, Queensland egészségügyi minisztere azt mondta: eddigi információi szerint az orvosok mindent lehetségest megtettek azért, hogy diagnosztizálják a bonyolult esetet.

Hozzátette: a vizsgálat jelenlegi stádiumában még nem jelenthető ki, hogy a gyereknek valóban olyan nagy fájdalmai voltak, mint amilyenekről szülei beszámoltak.

A miniszter azt mondta, hogy a mélyreható vizsgálat befejezéséig nem akar feltételezésekbe bocsátkozni a gyermek halálát illetően.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×