eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A német vasút történetének legnagyobb sztrájkja zajlik

Németországban a személyszállításban is megkezdődött a Deutsche Bahn történetének legnagyobb sztrájkja.

Immár a személyszállításban érdekelt vasutasok is beszüntették a munkát Németországban. A mozdonyvezetők legnagyobb szakszervezete több mint 30 százalékos béremelést szeretne elérni.

A szakszervezet sztrájkprogramjának megfelelően csütörtök hajnaltól a mozdonyvezetők jelentős része a személyszállítás valamennyi területén beszüntette a munkát.

A sztrájk egyformán érinti a távolsági, illetve regionális közlekedést, valamint a városi vasúti közlekedést.

Ennek megfelelően a legtöbb németországi nagyvárosban csütörtök reggel már megismétlődött a korábbi munkabeszüntetések során lassan megszokottá vált "képlet": milliók egyáltalán nem vagy csak késve jutottak el munkahelyeikre, a diákok pedig iskoláikba.

A munkabeszüntetés szerdán délben kezdődött, de akkor még csak a teherszállításokat érintette. A 62 órásra tervezett sztrájk miatt a német vasút szükségtervet léptetett életbe.

A szakszervezet közölte: ha eredménytelen lesz a mostani munkabeszüntetés, akkor meghatározatlan idejű sztrájkba kezdenek a német mozdonyvezetők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×