eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Már az óvodások is az anyagiak miatt aggódnak

Egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint a szegény családban felnövő gyermekek már ötéves korukban aggódni kezdenek az anyagi helyzetük miatt.

Már az egészen kis gyermekek is képesek az anyagi problémák miatt aggódni, ha szegényebb családban nevelkednek. Ráadásul ők már néhány éves korukban megtanulják elrejteni a félelmeiket, hogy ne tetézzék ezzel is a család problémáit.

A felmérés készítői szerint az ilyen helyzetben lévő kicsik közül sokan még a születésnapjukra kapott pénzüket is odaadnák a szüleiknek, vagy azt az összeget, amelyeket a saját maguk tettek félre a zsebpénzükből.

Olyanok is akadnak, akik az iskolai kirándulásokat megpróbálják titokban tartani a szüleik előtt, hogy azoknak ne kelljen azon aggódniuk: miből fizetik ki.

Ezen gyermekek számára az is szomorúságot okoz, hogy nem élvezhetik úgy a gyermekkort, mint azok a társaik, akik gazdagabb családba születtek. Jobban aggasztja őket azonban az, hogy mindez a szüleiknek is gondot okoz.

A felmérés készítői rámutattak: a kutatás alanyainál gyakran olyan alapvető szükségletekre nem jutott pénz, mint a gyermekjátékok vagy a napi egyszeri meleg étel a felnőttek számára.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×