eur:
395.44
usd:
372.09
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Londonban tárgyal ma Gyurcsány Ferenc

Londonban tárgyal hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki Gordon Brown brit kormányfő mellett londoni gazdasági elemzőkkel és befektetőkkel is találkozik, és előadást tart az egyik legtekintélyesebb angol közgazdasági egyetemen.

Ez lesz az első kétoldalú hivatalos találkozó a Downing Streeten a két miniszterelnök között azóta, hogy Brown a nyár elején átvette a kormányfői tisztséget a tíz év után leköszönő Tony Blairtől.

Blair többször is fogadta Gyurcsányt Londonban; először 2004-ben, legutóbb pedig idén tavasszal.

A hivatalos kormányfői megbeszélésen túl a magyar miniszterelnök félnapos londoni látogatásának három kiemelt gazdasági jelentőségű programra is lesz. Brownnal tartott megbeszélése után Gyurcsány Ferenc kerekasztal-beszélgetésen vesz részt a világ legnagyobb befektetési és pénzügyi szolgáltató csoportja, a Citigroup londoni központjában. A tájékoztatón részt vesz a Citigroup vezetőin és térségi szakértőin kívül több londoni központú alapkezelő képviselője is.

Ezután a kelet-európai gazdasági átalakulás finanszírozására létrehozott Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke, Jean Lemierre fogadja a magyar kormányfőt a bank londoni központjában.

Az EBRD a tavaly meghirdetett új stratégia jegyében most már folyamatosan csökkenti tevékenységét a legfejlettebb, immár EU-tag kedvezményezett országokban, és fokozatosan Oroszországra, Délkelet-Európára és a közép-ázsiai köztársaságokra helyezi át a hangsúlyt.

Gyurcsány Ferenc hétfői londoni látogatását a London School of Economics and Political Science (LSE) egyetemen fejezi be, ahol előadást tart. Az LSE tájékoztatása szerint az előadás a magyarországi reformfolyamatra, az energiaellátási biztonságra és a tudásalapú gazdaság kiépítésére összpontosít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×