eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Játszva is lehet segíteni az éhezőkön

Ötvenezer éhező számára elegendő rizst "adományoztak" egy internetes játék résztvevői. Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) által indított játékon minden helyes válasszal rizst lehet nyerni a rászorulók számára.

A FreeRice (Ingyen rizs) nevű játékban a résztvevők a szókincsüket tesztelhetik, és közben jótékonykodnak is; minden helyes válasszal ugyanis annyi pénzt adományoznak, amellyel fél deka rizst lehet vásárolni.

A pénzt honlapon hirdető cégek állják, a rizst a WFP vásárolja meg és osztja szét a rászorulók között.

A játék október elején kezdődött, és máris 65 tonna rizst "játszottak össze" - ez pedig 50 ezer ember egy napi ellátására elegendő - jelentette be a WFP.

A Világélelmezési Program vezetője, Josette Sheeran szerint a játék bebizonyította, hogy a világhálót milyen remekül lehet használni arra is, hogy felhívják az emberek figyelmét az éhezésre, amely a világ egyik legsúlyosabb problémája.

Az emberek érzékenységét bizonyítja, hogy a WFP-nek hirdetnie sem kellett a játékot, a bloggerek és az olyan népszerű internetes portálok, mint például a Facebook és a YouTube segítségével magától elterjedt a híre.

A játékot az internetes adománygyűjtés egyik úttörője, John Breen találta ki.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×