eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Január 9-én tartják a választást Pakisztánban

Feloszlatják a pakisztáni parlamentet és még 2008. január 9. előtt megtartják a pakisztáni parlamenti választásokat - jelentette be vasárnap iszlámábádi sajtókonferenciáján Pervez Musarraf pakisztáni elnök.

Az államfő szerint a választások időpontjának végső jóváhagyása a pakisztáni választási bizottságon múlik. Musarraf egyúttal közölte, hogy új elnöki hivatali esküjét civilként fogja letenni.

Musarraf azt is bejelentette, hogy egy napon tartják meg a szövetségi és a helyi parlamenti választásokat.

Az államfő nyolc napja vezette be a rendkívüli állapotot; felfüggesztette az alkotmányt, és leváltotta a legfelsőbb bíróság vezetőjét.

Az ellenzék és az államfő külföldi szövetségesei is sürgetik a rendkívüli állapot minél korábbi visszavonását.

Az államfő kijelentette: nem sértette meg az ország alkotmányát a rendkívüli állapot bevezetésével, amelyet azzal indokolt, hogy "a szabad és tisztességes választások légkörének biztosításához volt rá szükség". Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a nyugati államok nem függesztik fel a Pakisztánnak nyújtott segélyeket a rendkívüli intézkedésekre hivatkozva.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az InfoRádiónak elmondta, Pervez Musaraf ígéreteivel megfelelt a nyugat elvárásainak, de az ország külpolitikájában nem várható jelentős változás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×