eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma

Lírikus terroristának hívta magát, mert szerinte ez a név jól cseng

A brit terrorizmus ellenes törvény elfogadása óta első ízben találtak bűnösnek egy nőt a brit hatóságok. A nyugat-londoni Samina Malik terrorista kézikönyvek birtoklásáért találtatott bűnösnek.

A 23 éves repülőtéri alkalmazott előszeretettel hívta magát lírikus terroristának - amelyet ő egy jól csengő névnek tartott -, mivel költeményeket is szerzett, amelyekben a többi mellett Osama bin Ladenhez imádkozott, vagy a lefejezésről írt.

Samina Malik, aki eladó a Heathrow egyik boltjában, vágyairól is írt, arról, hogy mártírhalált haljon.

A bíróság olyan dokumentumok birtoklásáért találta bűnösnek, amelyek segítséget nyújthattak terrorista akciókhoz, és amelyek birtoklását bünteti a 2001-ben hatályba lépett Terrorism Act 2000, a brit terrorizmusellenes törvény.

A hölgy az írásaiban a nyugat elleni harcra buzdított, szerinte mérgezett fegyverek alkalmasak lehetnek arra, hogy a nyílt utcán embereket öljenek meg vele.

A szélsőséges asszonynak egy egész gyűjteménye van a terrorizmussal kapcsolatos kézikönyvekből - állítja a büntető bíróság vezetője.

A nő egy szélsőséges iszlám csoport tagja volt. A bíróság állítása szerint gyakorta nézett videófelvételeket Osama Bin Ladenről is.

Októberben tartóztatták le, de számos komolyabb vádpont alól tisztázta magát. Büntetéséről még nem döntöttek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×