Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ál-sajtókonferenciát közvetítettek a tévék

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megrendezett sajtótájékoztatón dicsérte az amerikai szövetségi katasztrófavédelmi hivatal (FEMA) az októberi kaliforniai tűzvész idején gyors beavatkozását.

A The Washington Post pénteki beszámolója szerint a FEMA belső vizsgálata kiderítette: október 23-án a hivatal sajtófőnökének utasítására a FEMA sajtóosztályának munkatársai álriporterekké "vedlettek át", és írásban kérdéseket tettek fel.

A "sajtókonferenciába" telefonon bekapcsolódó valódi újságíróknak nem volt lehetőségük kérdezni.

A délután 1 órakor kezdődött, több hírcsatorna által közvetített tájékoztatót mindössze 15 perccel az esemény előtt hirdették meg. A valódi újságíróknak így esélyük sem volt arra, hogy eljussanak az esemény helyszínére.

A FEMA belső vizsgálata szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy az ál-sajtókonferencián be akarták volna csapni a közvéleményt. A vizsgálatot vezető Russ Knocke, a hivatal külkapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója azt mondta: a sajtóeseményen elhangzott adatok pontosak voltak.

Aaron Walkernek, a hivatal sajtófőnökének lemondását ennek ellenére "elfogadták".

David Paulison, a hatóság vezetője szerint az eset után "romokban hever a FEMA hitele".

Közölte, hogy bár újabb fejek nem hullanak, átszervezik és átképezik a FEMA 90 fős kommunikációs stábját.

Nincs mentség arra, hogy a sajtóosztály munkatársai bármilyen megfontolás alapján is, de végrehajtották főnökeik utasítását az ál-sajtókonferencia megszervezésére - jelentette ki.