eur:
393.73
usd:
368.36
bux:
66059.17
2024. április 24. szerda György

Lehullott a lepel a maffia legféltettebb titkáról

Amiről eddig csak suttogtak, az bizonyossággá vált: létezik a szicíliai maffiózók tízparancsolata, mely a Cosa Nostra tagjainak etikai kódexe. A dokumentumra a bűnszervezet csúcsvezetője, Salvatore Lo Piccolo minapi letartóztatásakor találtak rá a rendőrök.

"Jogok és kötelességek" - áll annak az írógéppel írt papírnak a tetején, melyet az olasz rendőrök találtak meg a Cosa Nostra csúcsvezetője, Salvatore Lo Piccolo letartóztatása során.

A szicíliai maffia tagjainak viselkedési kódexének is tekinthető rövid, tíz pontból álló felsorolás abban a barna levéltárcában volt, melyben Salvatore Lo Piccolo legszemélyesebb iratait tartotta.

Maffiaszakértők szerint a lista azt sugallja, hogy a bűnszervezet vezetői megpróbálták valahogyan szabályozni a szervezethez az utóbbi években csatlakozott fiatal tagok viselkedését.

Ráadásul ez a most letartóztatott "főnökök főnökének" személyesen is jól jöhetett, hiszen egyik legnagyobb riválisa, Matteo Messina Denaro valódi playboyként él, és a fiatalabb maffiózók már-már kultikus hősként tekintenek rá.

A maffiózók tízparancsolata

1. Senki sem mutatkozhat be egyedül egy másik barátunknak. Ezt mindig egy harmadik személynek kell megtennie.
2. Barátunk feleségére szemed ne vesd!
3. Soha ne mutatkozz rendőrrel!
4. Ne járj kocsmába és klubokba!
5. Mindig a Cosa Nostra rendelkezésére kell állni - még akkor is, ha a feleséged éppen szül!
6. A megbeszélt találkozókat maximálisan tiszteletben kell tartani!
7. Tisztelettel bánj a feleségekkel!
8. Ha információt várnak tőled, csak az igazat mondhatod!
9. Tilos másik tag vagy más család pénzéhez nyúlni!
10. Nem lehet a Cosa Nostra tagja az, akinek közeli rokona rendőr, akinek valamelyik családtagja nem megbízható, aki helytelenül viselkedik, vagy nem tartja magát az erkölcsi értékekhez.

A hét elején tartóztatták le

Alig egy évig volt a szicíliai maffia legfőbb vezetője Salvatore Lo Piccolo, akit a Palermo mellett Giardinellóban egy vidéki házban tartott összejövetel alatt vették őrizetbe.

A férfi húsz éve bujkált a hatóságok elől és a hatóságok szerint ő követte a legfőbb vezetői poszton a tavaly elfogott Bernardo Provenzanót.

A rendőrség Salvatore Lo Piccolo mellett annak fiát és két további gyanúsítottat is letartóztatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×