eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Rendkívüli állapot Tbilisziben

Mihail Szaakasvili grúz államfő rendkívüli állapotot hirdetett ki Tbilisziben - közölte a miniszterelnök.

Zurab Nogaideli azzal indokolta az intézkedést a grúz televízióban, hogy "puccskísérlet történt", egyesek meg akarták bontani a fennálló rendet.

Tbilisziben délután ismét könnygázt vetettek be a tüntetők ellen, a kommandósok verték a tiltakozókat, azok kövekkel dobálták őket és a rendőröket, többen megsérültek.

Mihail Szaakasvili elnök, akinek távozását a tüntetők követelik, újra Oroszországot, az orosz titkosszolgálatokat vádolta a tüntetések szervezésével, és közölte, hogy több orosz diplomatát kiutasítanak.

Az óvárosi Rike téren mintegy tízezer tüntető gyűlt össze, és az egyik szónok bejelentette, hogy országszerte elkezdődött az ellenzékiek tömeges őrizetbe vétele.

Az ellenzéki vezetők kilátásba helyezték, hogy minden lakott településen tiltakozó akciók lesznek.

Késő délután a Rike téren is szétverték a tüntetőket: itt vetettek be ismét könnygázt, és az elkeseredett tiltakozók itt dobálták meg kövekkel a kommandósokat. Mindkét oldalon többen megsérültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×