eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Pakisztánban elhalaszthatják a választásokat

Pakisztánban elhalaszthatják a jövő januárra tervezett parlamenti választásokat - közölték a hatóságok. Tárik Azím tájékoztatási miniszterhelyettes kijelentette: a választásokat megtartják, de annak időpontja a rendkívüli állapot miatt változhat.

Közben országszerte ellenzéki politikusokat és jogászokat vettek őrizetbe azt követően, hogy Pervez Musarraf elnök szombaton a terrorizmus elleni harc ürügyén rendkívüli állapotot hirdetett.

Az intézkedés keretében felfüggesztették az alkotmányt, menesztették a legfelsőbb bíróság elnökét és leállíttatták a független tévéadók működését.

Egyes hírek szerint a rendkívüli állapotot azért vezették be, mert a Legfelsőbb Bíróságnak hamarosan döntenie kell arról, hogy Pervez Mussaraf jogszerűen indult-e az október 6-ai elnökválasztáson, ahol nagy többséggel újraválasztották.

Az ellenzék azért tartja törvénytelennek a voksolást, mert az államfő korábbi ígéretével ellentétben nem mondott le a hadsereg főparancsnoki tisztéről.

Közben az Egyesült Államok megerősítette: a most kialakult belpolitikai helyzetben sem vonja meg a Pakisztánnak szánt katonai támogatásokat a terrorizmus elleni harcban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×