eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hurrikánná erősödött a Noel, már 115 halálos áldozata van - képekkel

Hurrikánná erősödött péntekre a Noel trópusi vihar, miután kijutott az Atlanti-óceánra. A Karib-tenger országaiban végzett pusztításainak, az áradásoknak, a földcsuszamlásoknak már 115 halálos áldozatuk van.

A vihar csütörtökön végigsöpört a Bahama-szigeteken és Kubán. A Dominikai Köztársaság hatóságai viszont már el tudtak jutni hajókon és helikoptereken az áradások és a sárlavinák által az ország többi részétől elzárt közösségekhez.

A vihar a Bermuda-szigetek felé tart, ahol már készülnek a "fogadására". Szakértői becslések szerint a Noel valamennyire le fog csendesedni a következő napokban, mire eléri Új-Skócia és Kanada partjait, de ott is erős széllökésekre és viharos esőzésre számítanak.

A Noel okozta eddig a legsúlyosabb károkat és a legtöbb halálos áldozatot követelte az idén a térségben, amelyen szeptemberben a Félix söpört végig. Akkor 101 ember halt meg Nicaraguában és Hondurasban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×