eur:
394.22
usd:
370.02
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szétmarcangolt egy gondozót a leopárd

Megtámadott és szétmarcangolt egy állatgondozót az egyik leopárd szombaton a németországi Chemnitz állatkertjében.

A ragadozók ketrecének takarítását végző 23 éves nő holttestét az állatkert igazgatója fedezte fel szokásos délelőtti szemleútján a két ázsiai leopárd ketrecének előterében.

Az áldozatra valószínűleg hátulról ugrott rá az egyik leopárd és egyetlen nyakszirtharapással végzett vele.

Jana Kindt rendőrségi szóvivő elmondása szerint a holttest fején, nyakán és hátán mély harapások nyomai éktelenkednek. Az állatgondozó, aki csak idén nyáron végzett a chemnitzi állatkert szaktanfolyamán, azonnal meghalt.

A rendőrségi vizsgálat első eredményei szerint a ketrec tolóajtaja nyitva volt, amikor a tragédia történt.

Az állatkertben előfordult már egy hasonló eset. 2004 elején a Szultán névre hallgató oroszlán megtámadta és súlyosan megsebesítette gondozóját. Az asszony belépett a ketrec belső részébe, jóllehet a tolóajtó és a kifutó ajtaja még nyitva volt.

"Az akkori balesetet a gondozó hanyagsága és nem az állatkert építészeti hiányosságai okozták" - sietett leszögezni szombaton a városi önkormányzat szóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogy ezúttal miért nem volt zárva a tolóajtó, de arra gyanakszanak, hogy ismét az állatgondozó figyelmetlensége idézte elő a tragédiát, amely miatt az állatkert egész nap nem fogadott látogatókat. A baleset pontos körülményeinek kiderítésére a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×