Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szétmarcangolt egy gondozót a leopárd

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megtámadott és szétmarcangolt egy állatgondozót az egyik leopárd szombaton a németországi Chemnitz állatkertjében.

A ragadozók ketrecének takarítását végző 23 éves nő holttestét az állatkert igazgatója fedezte fel szokásos délelőtti szemleútján a két ázsiai leopárd ketrecének előterében.

Az áldozatra valószínűleg hátulról ugrott rá az egyik leopárd és egyetlen nyakszirtharapással végzett vele.

Jana Kindt rendőrségi szóvivő elmondása szerint a holttest fején, nyakán és hátán mély harapások nyomai éktelenkednek. Az állatgondozó, aki csak idén nyáron végzett a chemnitzi állatkert szaktanfolyamán, azonnal meghalt.

A rendőrségi vizsgálat első eredményei szerint a ketrec tolóajtaja nyitva volt, amikor a tragédia történt.

Az állatkertben előfordult már egy hasonló eset. 2004 elején a Szultán névre hallgató oroszlán megtámadta és súlyosan megsebesítette gondozóját. Az asszony belépett a ketrec belső részébe, jóllehet a tolóajtó és a kifutó ajtaja még nyitva volt.

"Az akkori balesetet a gondozó hanyagsága és nem az állatkert építészeti hiányosságai okozták" - sietett leszögezni szombaton a városi önkormányzat szóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogy ezúttal miért nem volt zárva a tolóajtó, de arra gyanakszanak, hogy ismét az állatgondozó figyelmetlensége idézte elő a tragédiát, amely miatt az állatkert egész nap nem fogadott látogatókat. A baleset pontos körülményeinek kiderítésére a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot.