eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Cipőkanállal ástak alagutat a kétbalkezes bevándorlók

Két egyiptomi férfi előzetes letartóztatásban várja, hogy egy orosz bíróság döntsön ügyükben.Az egyiptomiak ellen tiltott határátlépési kísérlet a vád. Többszöri próbálkozásaik, amelyekkel megpróbáltak Nyugat-Európába jutni leginkább egy vígjáték témájául szolgálhatnának.

A huszas éveikben járó férfiak kálváriája Fehéroroszországban kezdődött, ahová Oroszországból érkeztek turistavízummal.

A lengyel határ közelében ásni kezdtek, és át is jutottak lengyel területre. Itt azonban eltévedtek, és ismét egy szögesdrót kerítés előtt találták magukat.

Miért hasznos a földrajzi műveltség?

Abban a hitben, hogy immár a lengyel-német határon járnak, ismét ásni kezdtek, és sikeresen át is másztak a szomszédos országba... csakhogy az nem Németország, hanem Fehéroroszország volt.

A helyi határőrség ekkor már felfigyelt a gyanús mozgásra, a két fiatalembert elfogták és később tíz nap börtönre ítélték.

A tekintélyuralmi vezetése miatt "Európa utolsó diktatúrájaként" is emlegetett Fehéroroszországot jól kiépített és őrzött határ választja el az Európai Uniótól.

A fehérorosz ügyészség szerint a két határsértő azért nem vett magának lapátot, mert félt, hogy azonnal lebukik.

Ukrajnával is próbálkoztak


Amitől nem féltek viszont, az a büntetés volt, mert szabadulásuk után ismét megpróbálták a mutatványt.

A minszki hatóságok kitoloncolták őket Oroszországba, de a pár még jóval a Moszkvába érkezés előtt leszállt a vonatról, hogy az orosz-ukrán határt vegye célba.

Itt azonban már elfogyott a szerencséjük: az orosz határőrök ugyanis jóval azelőtt megállították őket, hogy az ukrán határhoz értek volna.

Jelenleg előzetes letartóztatásban várják a döntést ügyükben

Ha elítélik őket, bírságot kell fizetniük, majd hazaküldik őket Egyiptomba.

Minden valószínűség szerint olyan módon, hogy egészen a repülőgép ajtajáig kísérik őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×