eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Elkábítottam és megerőszakoltam, de a halála véletlen volt"

"JonBenettel voltam, amikor meghalt. Baleset volt. Szerettem őt" - mondta egy sajtótájékoztatón a 6 éves JonBenet Ramsey 10 év után kézre került gyilkosa. A férfi azt állítja: kapcsolatba lépett a kislány édesanyjával, mielőtt idén júniusban végzett volna vele a rák, hogy könnyítsen lelkén.

"Elmondtam neki sok mindent, többek között azt, hogy nagyon sajnálom ami történt. Úgy tudom, elolvasta a leveleimet" - mondta a kislány brutális meggyilkolásával gyanúsított John Karr.

A 41 éves egykori általános iskolai tanár, akit gyermekpornó miatt többször is elítéltek korábban, maga vezette el thaiföldi rejtekéhez a rendőrséget azzal, hogy a gyilkosság számos részletét fedte fel egy, az ügyet vizsgáló brit professzornak írt emailjeiben.

Bár az amerikai hatóságok nem nyomoznak más után az ügyben, Karr vallomása, miszerint elkábította és megerőszakolta a kislányt, de halála véletlen volt, újabb kérdéseket vetett fel.

JonBenet Ramseyt ugyanis a korábbi jelentések szerint összeverték és megfojtották. Ráadásul Karr volt felesége, Lara azt állítja: a Colorado államban elkövetett gyilkosság idején férje vele volt Alabamában.

John Karrnak mindenesetre az Egyesült Államokban gyilkosság, emberrablás és nemi erőszak vádjával kell majd bíróság elé állnia.

A hatéves kislányt közel tíz évvel ezelőtt, 1996 karácsonyának első napján találták meg szülei házuk alagsorában, megverve és megfojtva.

Az ügy akkor hatalmas vihart kavart világszerte, a szőke, göndör kislány mosolygós képe bejárta a világsajtót és természetesen mindenki azt találgatta: ki lehet a gyilkosa. A gyanú árnyéka egy időre még szüleire is rávetült, ám őket később tisztázták a vádak alól.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×