Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Elkábítottam és megerőszakoltam, de a halála véletlen volt\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"JonBenettel voltam, amikor meghalt. Baleset volt. Szerettem őt\" - mondta egy sajtótájékoztatón a 6 éves JonBenet Ramsey 10 év után kézre került gyilkosa. A férfi azt állítja: kapcsolatba lépett a kislány édesanyjával, mielőtt idén júniusban végzett volna vele a rák, hogy könnyítsen lelkén.

"Elmondtam neki sok mindent, többek között azt, hogy nagyon sajnálom ami történt. Úgy tudom, elolvasta a leveleimet" - mondta a kislány brutális meggyilkolásával gyanúsított John Karr.

A 41 éves egykori általános iskolai tanár, akit gyermekpornó miatt többször is elítéltek korábban, maga vezette el thaiföldi rejtekéhez a rendőrséget azzal, hogy a gyilkosság számos részletét fedte fel egy, az ügyet vizsgáló brit professzornak írt emailjeiben.

Bár az amerikai hatóságok nem nyomoznak más után az ügyben, Karr vallomása, miszerint elkábította és megerőszakolta a kislányt, de halála véletlen volt, újabb kérdéseket vetett fel.

JonBenet Ramseyt ugyanis a korábbi jelentések szerint összeverték és megfojtották. Ráadásul Karr volt felesége, Lara azt állítja: a Colorado államban elkövetett gyilkosság idején férje vele volt Alabamában.

John Karrnak mindenesetre az Egyesült Államokban gyilkosság, emberrablás és nemi erőszak vádjával kell majd bíróság elé állnia.

A hatéves kislányt közel tíz évvel ezelőtt, 1996 karácsonyának első napján találták meg szülei házuk alagsorában, megverve és megfojtva.

Az ügy akkor hatalmas vihart kavart világszerte, a szőke, göndör kislány mosolygós képe bejárta a világsajtót és természetesen mindenki azt találgatta: ki lehet a gyilkosa. A gyanú árnyéka egy időre még szüleire is rávetült, ám őket később tisztázták a vádak alól.