eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Már Kínában is túl sok az elhízott ember

A kínai orvosok szerint országukban egyre több túlsúlyos ember él. Számuk már elérte a kritikus mértéket.

A kövér emberek száma 15 év alatt, 1985 és 2000 között, huszonnyolcszorosára emelkedett - írta egy kínai egészségügyi szaklap.

A kutatók mindezt a Kínában alkalmazott egy gyermek politikával hozzák összefüggésbe, valamint azzal, hogy egyre több krónikus beteg él az országban, köszönhetően például a dohányzásnak.

A kínaiakat eddig mindenki soványnak tartotta, ez a kép azonban lassan megváltozik. Ma már minden ötödik elhízott ember Kínában el, ez pedig egyre több problémát szül.

Az egészségügyi szakemberek azonnali beavatkozást sürgetnek, mivel véleményük szerint az emberek elszoktak a diétás ételektől, egyre kevesebbet mozognak, és sokkal többet ülnek kocsiban, mint korábban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×