eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Felhőtlen együttműködés a kábítószer-csempészek között

A helyi rendőrség becslése szerint havonta átlagban öt tonna heroin utazik át Koszovón Európa más területei felé, ami kétszer több mint a háború előtt volt. A kábítószer-csempészet terén teljes és felhőtlen az együttműködés a szerbek és az albánok között.

A háború, a fegyverek, a több tízezer külföldi hivatalnok, a prostitúció és a csempészet nagyszerű feltételeket biztosít a kábítószer-kereskedelemnek Koszovóban - mondta el az InfoRádió újvidéki tudósítója.

A kábítószert nylonzacskókba csomagolva csempészik, és indigópapírba is becsomagolják, hogy az idomított kutyák nehezebben találják meg,

A koszovói rendőrség tapasztalatai szerint a kábítószer-csempészésben felhőtlen az együttműködés az albánok és a szerbek között. Ebben az esetben a nemzetiségi hovatartozás nem számít, csupán az fontos, hogy az áru értékét kifizessék.

Az árak a minőségtől függően alakulnak. Egy gramm heroin 10 és 20 euró között van, de kilóját már 9-11 ezer euróért is meg lehet venni. A kokain ára 70 euró grammonként.

Tekintettel arra, hogy a koszovói gazdaság szinte egyáltalán nem működik, sok ember fő bevétele az ott állomásozó külföldiektől és a kábítószer-csempészetből származik.

A jól szervezett koszovói kábítószer-maffiával a rendőrség egyelőre nehezen veszi fel a versenyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×