eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György

Elfogták az al-Kaida nagy-britanniai vezetőjét

Brit biztonsági források szerint a héten tartott terrorista-ellenes rajtütések során letartóztatottak között van az al-Kaida nagy-britanniai vezetője is - írja a The Sunday Times.

A brit belügyminisztérium illetékesei szerint az egyik letartóztatott férfi nemcsak a megakadályozott terrortámadások kitervelésével gyanúsítható, hanem azzal is, hogy az elmúlt években kulcsszerepet játszott több tervezett támadásban is.

A hatóságok úgy hiszik, hogy ő volt például az, aki az egyik korábbi terrorista összeesküvés vezetőjét tavaly eljuttatta egy pakisztáni kiképzőtáborba. A brit belső elhárítás, az MI5 terrorizmus-ellenes tisztviselői szerint a férfi egy kasmíri, észak-afrikai és iraki sejteket is magában foglaló brit terrorhálózat vezető személyisége.

A szerda éjszakai rajtaütések során legalább két gyanúsítottnak sikerült elmenekülnie. Bár a biztonsági erők információi alapján nem túl lényeges szereplőkről van szó, attól tartanak, hogy a letartóztatások után valamiféle akcióra szánhatják el magukat.

Az FBI 200 ügynököt állított rá a brit nyomozás során felmerülő amerikai szálak követésére. Brit biztonsági források szerint a rendőrség és az MI5 továbbra is megfigyelés alatt tart számos más terrorista sejtet, akikről úgy gondolják, támadásra készülhetnek.

Állítólag a korai stádiumban lévő tervek között szerepelnek kompkikötők, a vasúthálózat, illetve a londoni metró ellen elkövetendő támadások - írja a The Sunday Times.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×