eur:
392.99
usd:
367.59
bux:
65949.25
2024. április 24. szerda György

Bűnbakok-e a muzulmánok?

A britek többsége tudomásul vette a reptereken bevezetett szigorításokat, azt követően, hogy a hatóságok közölték: súlyos merényletkísérletet akadályoztak meg. De vajon elérték-e a feltételezett terroristák céljukat azzal, hogy sikerült káoszt okozniuk és félelmet kelteniük?

Deák Pétet biztonságpolitikai szakértő az InfoRádióban azt mondta: a nagy-britanniai események jelezték, hogy a félelmet és nyugtalanságot keltő terrorizmus jelen van az életünkben.

A brit és a muzulmán közösségek azt állítják, hogy gyakran kiáltják ki őket bűnbaknak a terrortámadásokkal kapcsolatban. A biztonságpolitikai szakértő szerint a hatóságok bizonyítékokkal fognak szolgálni arra vonatkozóan, hogy a fenyegetés muzulmánokhoz köthető.

Hozzátette: a terrorizmussal szemben nem háborúval, hanem egy összehangolt, folyamatos küzdelemmel lehet felvenni a versenyt. Mindehhez nemzetközi összefogás szükséges. Így megelőzhető a katasztrófa, vagy ha megtörtént, a következményei hamarabb felszámolhatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×