eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egyre kevesebben élnek Európában

Egyre csökken és öregszik Európa népessége - derül ki a világ lakosságának alakulását vizsgáló szervezet idei jelentéséből. A német DSW alapítvány szerint az öreg kontinensen minden évben mintegy 900.000-rel kevesebben élnek, mint az előző esztendőben.

Annak ellenére, hogy az európaiak egyre tovább élnek, azaz elöregednek a társadalmak.

Ennek oka a tanulmány szerint az alacsony termékenységi ráta. Az itteni lakosság folyamatos csökkenése különösen azért meglepő, mert a világ többi részén rohamosan növekszik a népesség.

A gyarapodás főként a fejlődő országokra jellemző: Afrikában, a Szaharától délre élők száma várhatóan megduplázódik a következő 50 évben.

Az ugrásszerű növekedés azonban további gondokat idéz elő az egyébként is nehéz helyzetben lévő lakosság számára: a gyarapodás ugyanis tovább gyorsítja az elszegényedést; és a jelenleginél is nagyobb nehézségeket okoz majd a megfelelő élelmezés és az oktatás biztosítása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×