eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kormánytag lesz a Magyarországot lerohanni akaró szlovák politikus

A szlovák választásokon győztes szociáldemokrata Smer elnöke, Robert Fico szerdán este bejelentette: a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Vladimír Meciar nevével jegyzett Néppárt - Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal (LS-HZDS) alakít kormányt. A Magyar Koalíció Pártja nem lesz koalíciós partner.

A nacionalistának tartott Ján Slotával és Vladimir Meciárral közösen kormányoz majd a szlovák választásokon győztes szociáldemokrata Smer elnöke, Robert Fico.

A politikus a döntést egyértelműnek nevezte, ami egyben azt is jelenti, hogy kimarad a kormányból a Magyar Koalíció Pártja.

Bugár Béla elnök az InfoRádióban úgy vélte, hogy az ország számára a lehető legroszabb szövetség jött létre. A politikus attól tart, hogy erősödni fog a magyarellenesség a felvidéken.

A Jan Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt általában magyarellenes retorikájával hívja fel magára a figyelmet. Jan Slota akart már tankkal bevonulni Budapestre, és avatott hatalmas lovasszobrot egy sohanemvolt, magyarok elleni győztes csata "helyszínén", Zsolnán.

A Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom vezetője pedig nem más, mint Vladimír Meciar, Szlovákia többszörös miniszterelnöke, akit kormányzása alatt tökéletesen szalonképtelennek tartottak Európa nyugati felén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×