eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Diplomáciai kapcsolatban Szerbia és Montenegró

Diplomáciai kapcsolatot létesített egymással Szerbia és Montenegró. Az erről szóló jegyzokönyvet Vuk Draskovic szerb és Miodrag Vlahovic montenegrói külügyminiszter írta alá Belgrádban.

A szerb és a montenegrói külügyminiszter hangsúlyozta: köztársaságaik nem azért váltak külön, hogy elfelejtsék történelmi kapcsolataikat.

Hozzátették: szándékaik szerint az egyenlőség elvén jószomszédi kapcsolatot építenek ki egymással.

A szerbiai kormány egy héttel ezelőtt ismerte el Montenegró önállóságát, miután annak állampolgárai az államszövetség felbontásáról döntöttek a május 21-ei népszavazáson.

A podgoricai parlament június 3-án kiáltotta ki a köztársaság függetlenségét. Két nappal később a szerbiai parlament határozatot fogadott el arról, hogy Montenegró önállóvá válása után Szerbia a délszláv államközösség jogutódjává vált.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×