eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megállapodás az ukrán koalícióról

Megszületett a megállapodás az új kormánykoalícióról Ukrajnában az elnök pártja és az úgynevezett narancsszínű forradalomban résztvevő szövetségesei között.

Roman Bezszmertnyi, a Viktor Juscsenko vezette Mi Ukrajnánk tárgyalóküldöttségének vezetője Kijevben bejelentette: megállapodást kötöttek a közös kormányzásról a Julia Timosenko volt kormányfő vezette tömörüléssel és a szocialistákkal.

A megállapodással véget ér a három hónapig tartó politikai bizonytalanság, amely a március 26-ai parlamenti választásokat követte, és amelyben egyik párt sem kapott többséget.

A forradalomban résztvevő pártok a választásokat követően ugyan azonnal összeültek, de nem tudtak felülkerekedni a szövetségük korábbi felbomlását is okozó megosztottságon.

Julija Timosenko a parlamentben kijelentette, hogy a megállapodással a demokrácia diadalmaskodott Ukrajnában.

A koalíció megteremtése sok évre előre meghatározza azt az irányt, amelyet Ukrajna követ majd, és amelyen az ország eljut az Európai Unióba - hangoztatta.

A politikust tavaly szeptemberben mozdította el kormányfői tisztségéből Viktor Juscsenko államfő, és most úgy tűnt, vonakodva fogadja a visszatérést a miniszterelnöki posztra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×