eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma

Minszk Washingtont leckézteti

A minszki külügyminisztérium értelmetlennek minősítette az Egyesült Államoknak azt döntését, hogy befagyasztja Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök és az állam más vezetőinek számláit.

Az ország külügyminisztere közölte: az Egyesült Államok hamis információkat terjeszt Fehéroroszországról, hogy hiteltelenné tegye annak vezetését.

Úgy fogalmazott: azt javasolja az Egyesült Államoknak, hogy az általa "kitalált" összegeket juttassa a szükséget szenvedő amerikaiaknak.

A washingtoni pénzügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy Alekszandr Lukasenkó mellett több fehérorosz állami vezetőt is felvettek azoknak a személyeknek a listájára, akikkel amerikai állampolgárok nem tarthatnak fenn kereskedelmi kapcsolatot.

Az Egyesült Államok más országokkal együtt úgy véli, hogy az 1994 óta hatalmon lévő fehérorosz elnök márciusi, harmadik választási győzelmét választási csalásoknak és emberi jogi jogsértéseknek köszönhette.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×