eur:
394.4
usd:
370.36
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Pedofilok az iskolák közelében

A brit belügyminiszter utasítást adott az iskolákhoz közeli szállókban lakó pedofilok eltávolítására, miután az egyik lap megírta: 60 büntetését letöltött pedofil olyan - a kormány által elismert - szállásokon lakik, amelyek iskolák közelében vannak. Átköltöztetésük már megkezdődött.

"A pedofilokkal kapcsolatos információ nem lehet többé a hivatalos szervek kiváltsága" - mondta a belügyminiszter a News of The World című lapnak, utalva arra, hogy a szülőket tájékoztatni kell arról, ha szexuális bűncselekményekkel vádolt, szabadlábra került személyek az ő körzetükben telepednek le.

John Reid bejelentette: hamarosan Washingtonba küldi államtitkárát, Gerry Sutcliffe-et, hogy tanulmányozza az amerikai rendszert, ahol a szülők tájékoztatása például már bevett gyakorlat.

A News of The World az élére állt annak a kampánynak, amelyet a Nagy-Britanniában "Sarah-törvénynek" elnevezett jogszabály-tervezet elfogadásáért indítottak.

A tervezet egy nyolcéves kislány, Sarah Payne nevét őrzi, akit 2000-ben gyilkolt meg egy büntetett előéletű pedofil. Roy Whitinget utóbb elfogták, és életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítéltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×