eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

"Nincs kegyelem"

Rendkívüli biztonsági művelet kezdődött Bagdadban azzal a céllal, hogy megfékezzék az erőszakhullámot. Az Együtt Előre Műveletbe 75 ezer iraki és amerikai katonát vontak be.

Bagdadban növelték az ellenőrzőpontok számát, és az eddiginél szigorúbb a közúti ellenőrzés is. A hétmilliós városban a szigorított intézkedések komoly forgalmi dugókat okoztak.

A gépjármű-ellenőrzés nem terjed ki a tömegközlekedési eszközökre, és azokra az autókra sem, amelyekben gyermekek, illetve nők ülnek.

Az éjszakai kijárási tilalom az eddigi 23 óra helyett már este fél kilenckor életbe lép, és reggel hat óráig tart.

Núri al-Máliki iraki kormányfő az intézkedések kapcsán leszögezte: nincs kegyelem a terroristáknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×