eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elnapolták a tömeggyilkossággal vádolt ápolónők perét

Líbiában június 20-dikáig elnapolták a tömeggyilkossággal vádolt öt bolgár ápolónő és egy palesztin orvos perének újratárgyalását.

Az évek óta húzódó eljárásban a tripoli igazságügyi szervezetek azzal vádolják az ápolónőket és az orvost, hogy Bengázi egyik kórházában szándékosan HIV-vírussal fertőztek meg 426 gyermeket, akik közül mintegy ötvenen meghaltak.

A vádlottakat első fokon halálra ítélték, de a líbiai legfelsőbb bíróság 2005 decemberében megsemmisítette az ítéletet, és új tárgyalást rendelt el.

Az elítéltek fellebbezésükben szakértőkre hivatkozva azt mondták: a kórházban uralkodó rossz higiénés állapotok okozták a tömeges fertőzést.

Líbia korábban felajánlotta, hogy az ápolónők hazatérhetnek, ha Szófia 4,4 milliárd euró értékű kárpótlást fizet a hozzátartozóknak és a beteg áldozatoknak, Bulgária viszont ezt nem fogadta el, mert ezzel elismerte volna a vádlottak bűnösségét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×