eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bugár szerint Gyurcsány nem beszélt a MÁÉRT megszüntetéséről

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke szerint a határon túli magyar vezetők és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői találkozóján nem került szóba a Magyar Állandó Értekezlet megszüntetése.

Bugár Béla a közszolgálati Szlovák Rádió Magyar Adásában elmondta: a megbeszélés elején Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy célja a határon túli magyarokhoz fűződő kapcsolatok rendezése.

Elmondása szerint a kormányfő közölte: nem akar egyedül dönteni, ezért tartja fontosnak, hogy megismerje a másik fél véleményét is.

Azt azonban hangsúlyozta a miniszterelnök, hogy nem szeretne olyan tanácskozásokat összehívni, amelyeken veszekednének a résztvevők. Az elsődleges feladatnak a megegyezést tartja - tette hozzá Bugár Béla.

A Magyar Koalíció Pártjának elnöke elmondta: a határon túli magyar vezetők megerősítették, szeretnének együttműködni a mindenkori magyar kormánnyal, ennek alapfeltétele, hogy tisztességes kapcsolat alakuljon ki a kabinet és az érintett szervezetek között.

Jelenleg a legfontosabb feladat megtalálni az eszközöket a magyar-magyar kapcsolatok javítására. Ebben a tekintetben a magyar kormánynak kell lépnie - fűzte hozzá.

Bugár Béla szerint a következő hetekben megszülethet a kormány javaslata és elképzelése a határon túli magyarokkal való együttműködésről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×