eur:
393.35
usd:
367.78
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Bemászott az oroszlánokhoz, átharapták a torkát

Halálos balestet történt a kijevi állatkertben a látogatók szeme láttára. Egy nőstényoroszlán átharapta a torkát egy férfinek, aki bemászott a vadállatokhoz.

Az InfoRádió kijevi tudósítója szerint a 45 éves, azerbajdzsáni származású ukrán állampolgárságú férfi - egyelőre nem tudni miért - egy kötél segítségével mászott be a kerítésen keresztül a vadállatokhoz.

Az egyik nőstényoroszlán rátámadt, és átharapta a torkát. A halál a kórboncnok szerint azonnal beállt.

A tragédiának szemtanúi is voltak. A látogatók próbáltak segíteni a férfin: botokat, köveket és üvegeket dobáltak az oroszlánokhoz, hogy elvonják a vadállatok figyelmét a betolakodóról, ám nem tudták megmenteni a férfi életét.

Szakértők szerint az áldozat megúszhatta volna az oroszlántámadást: ha lassan, óvatosan mozog, valószínűleg az állatok rá se hederítettek volna. Ám a férfi hirtelen mozdulatot tett, és ezzel magára vonta a nőstényoroszlán figyelmét.

Nem ez az első halálos baleset az ukrán főváros állatkertjében: legutóbb tavaly, márciusban egy tigris marcangolta halálra az állatkert egyik dolgozóját, egy takarítónőt, aki tévedésből ment be a vadállat ketrecébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×