eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Újabb felvétel amerikaiak vérengzéséről

Amerikai katonák újabb, állítólagos iraki vérengzéséről kapott videofelvételeket a BBC. A brit közszolgálati csatorna által bemutatott felvételek egy Amerika-ellenes radikális szunnita csoporttól származnak, de a szakértők szerint valódiak.

A képsorok egy márciusban történt incidensre utalnak. Az irakiak azt állítják, hogy amerikai katonák 11 fegyvertelen civilt, köztük 5 gyermeket és 4 nőt tereltek össze egy városban, és agyonlőtték őket.

Az amerikai katonai hatóságok azt mondták: 4 ember akkor vesztette életét, amikor egy alakulat rajtaütött egy házon, amelyben informátoruk szerint az al-Kaida terrorhálózat egyik tagja tartózkodott, és a heves tűzpárbajban a ház összedőlt.

Egy másik, hasonló esetben is tartanak vizsgálatot: tavaly novemberben amerikai tengerészgyalogosok az iraki Hadíszában 24 civilt lőttek agyon, miután menetoszlopukat pokolgépes támadás érte.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×