eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Izraeli ultimátum palesztin minisztereknek

A Hamaszból történő kilépésre és lemondásra szólította fel Izrael belügyminisztere a palesztin kormány egyik miniszterét és a radikális mozgalom három parlamenti képviselőjét.

Az izraeli belügyminiszter kijelentette: ha a politikusok nem távoznak a palesztin kormányból, Izrael visszavonja a politikusok jeruzsálemi tartózkodási engedélyét, és kiutasítja őket az országból.

Ronnie Bar-On közölte, hogy az ultimátumot levélben küldte el a négy palesztin politikusnak, akik 30 napos gondolkodási időt kaptak. A felszólított Hamasz-tagok egyike a palesztin kormány Jeruzsálem ügyeinek minisztere.

Izrael a döntést azzal indokolja, hogy az ideiglenes békemegállapodások tiltják a palesztinok politikai tevékenységét a zsidó állam által 1967-ben megszállt Kelet-Jeruzsálemben.

Izrael állandó tartózkodási engedélyt ad a kelet-jeruzsálemi araboknak, akik ennek birtokában szabadon mozoghatnak az országban és szociális juttatásokra is jogosulttá válnak.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×