eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Mit tervez Washington Irán ellen?

Amerikai lapértesülés szerint Washington Irán elleni átfogó megszorító intézkedésekre akarja rávenni az Európai Uniót és Japánt, ha a diplomácia kudarcot vallana az ország nukleáris programja ügyében.

A Washington Post úgy tudja, hogy az amerikai pénzügyminisztérium által kidolgozott terv szerint pénzügyi szankciókat vezetnének be minden iráni tisztségviselővel szemben, korlátoznák Teherán hozzáférhetőségét a külföldi fizetőeszközökhöz és a világpiachoz, megszüntetnék tengerentúli bankszámláit, továbbá befagyasztanák európai és ázsiai számláit is.

Oroszország ellenzi, hogy erővel lépjenek fel Irán ellen nukleáris programja miatt és továbbra is tárgyalások sürget a viták megoldására.

A New York Times ugyanakkor azt írta: Irán láthatóan csökkentette nukleáris fűtőanyag-termelését, hogy enyhítse a diplomáciai feszültséget, amely lehetőséget adhat Washingtonnak a közvetlen tárgyalásokra.

Az amerikai diplomácia továbba is úgy látja, hogy figyelemelterelő műveletről van szó.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×