eur:
393.93
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Két tonna arany "túlélte" a tűzvészt

Sértetlen maradt két tonna arany és 14 millió dollár az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér teherszállítmányozási részlegében május 24-én hatalmas tűzvészben - közölte a vizsgálatban részt vevő ügyész.

Ömer Güner Sazak elmondta, hogy még mindig nem tudják, mi idézhette elő a tüzet.

Hozzátette, hogy még korai bármilyen egyértelmű okot megnevezni, minden lehetőséget megvizsgálnak, beleértve a szabotázst is.

A tűzben "megmenekült" készpénzt - tíz zsákban szétosztott 14 millió dollárt - a Sistem Lojistik nevű török logisztikai cég széfjeiben őrizték, és az American Express hitelkártya-társaságnak küldték.

A két tonna aranyat ugyancsak széfekben tárolták, de négyszáz kilogramm ezüstről azt gyanítják, hogy elolvadt a hatalmas hő hatására.

A repülőtéren 150 ezer négyzetméternyi raktár borult lángokba percek alatt. Kétezer dolgozó menekült el a helyszínről pánikszerű gyorsasággal, és ennek köszönhetően csak hárman szenvedtek füstmérgezést, haláleset nem történt.

A hatalmas fekete füst miatt, amelyet tíz kilométerről is látni lehetett, ideiglenesen le kellett zárni a kifutó- és leszállópályák egy részét, és ez némi késedelmet okozott a járatokban. A nagyobb kárt azonban az épületekben és az ott őrzött rakományokban okozta a tűz.

Egy korábban ismeretlen radikális kurd szervezet még aznap közölte, hogy aktivistái gyújtották fel az épületet.

A Kurdisztáni Szabadság Sólymai elnevezésű szervezet állítását a hatóságok nem erősítették meg, mondván, még mindig vizsgálják a helyszínen a bizonyítékokat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Óvatos pluszban a tőzsdék

Óvatos pluszban a tőzsdék

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×