eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Aknára futott a turistákat szállító autó

Sri Lankán hét turista meghalt, amikor az ország északnyugati részén fekvő egyik nemzeti parkban aknára szaladt az őket szállító dzsip.

A turisták egy helyi vezető segítségével elefántok megfigyelésére tartottak, amikor a robbanás bekövetkezett. A robbanást a nemzeti park más területein is hallani lehetett.

A parkot 2003-ban nyitották meg újra 17 éves szünet után. A terület egy olyan zóna közelében van, amely a Tamil Tigrisek nevű szeparatista szervezet ellenőrzése alatt áll.

A hadsereg a Tamil Tigriseket vádolja a merénylet elkövetésével. A szervezet 1983-ban kezdett harcot az ország északi részének elszakadásáért; az atrocitások során eddig 60 ezer ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×