eur:
393.82
usd:
369.24
bux:
65901.69
2024. április 23. kedd Béla

Egy szállodában felejtették a titkos védelmi terveket

Egy manchesteri szállodában felejtette valaki azokat a titkos terveket, amelyek alapján Tony Blair brit miniszterelnök védelmét szervezik a munkáspárt őszi kongresszusán. A hotelben hagyott dosszié felvázol számos lehetőséget is arra nézve: hogyan próbálhatják majd meg terroristák eltenni láb alól a brit kormány fejét és vezető tagjait.

Az iratok között több féle támadás lehetséges forgatókönyve is szerepel: autóba rejtett pokolgép, aknavetővel, illetve gránátvetővel elkövetett támadások, valamint öngyilkos merénylet.

A dosszié először egy helyi laphoz, a The North West Enquirerhez került, amely azután eljuttatta a manchesteri rendőrséghez.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban azt hangsúlyozta: nem tudnak konkrét fenyegetésről, csak általános felkészülésről van szó, mivel a városban 1996-ban már történt merénylet. Ráadásul Manchesterben ugyanaz az IRA csoport robbantott, akik öt embert megöltek 1984-ben a konzervatív párt brightoni konferenciáján.

A rendőrség szóvivője azt is kiemelte: a dossziét nem az ő munkatársuk hagyta a szállodában, hanem valószínűleg valamelyik másik, a biztosításban résztvevő ügynökség képviselője. Jelenleg próbálják kideríteni, ki felejthette a hotelben a titkosított anyagokat.

Címlapról ajánljuk

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×